Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Β ΕΚΑΣΔΥΜ




Μεγαλο παιχνιδι εγινε στην Πτολεμαιδα αναμεσα στον  Φοινικα και τον Αμυντα για την 4η αγωνιστικη της Β ΕΚΑΣΔΥΜ.Οι δυο ομαδες ηταν ισοβαθμες με 3 νικες σε 3 αγωνες και το παιχνιδι ειχε απο το πρωτο λεπτο τον χαρακτηρα του ντερμπι.

Ο Φοινικας μπηκε πιο δυνατα στο παιχνιδι και καταφερε απο νωρις να διατηρει  σταθερα ενα μικρο προβαδισμα  κλεινωντας την πρωτη περιοδο μπροστα στο σκορ με 20-16.

Στην δευτερη περιοδο ο ρυθμος του αγωνα δεν αλλαξε και με τις ομαδες να συμβαδιζουν στο σκορ με τον Φοινικα να διατηρει παλι το προβαδισμα πηγαινωντας στα αποδυτηρια με 37-32.

Στο δευτερο ημιχρονο ο Αμυντας μπηκε δυνατα και καταφερε να μαζεψει την διαφορα αλλα η χαλαρη του αμυνα,και ο τραυματισμος του Τσιγλη που αποχωρησε επετρεψαν στον Φοινικα να βρισκει ευκολα καλαθια και να προηγειται με 56-49.

Στην 4η περιοδο ο Αμυντας μπηκε αποφασισμενος να γυρισει το παιχνιδι,και ανεβαζοντας πολυ την αποδοση του στην αμυνα με συνεχεις αλλαγες με ζωνη κ πιεση,τον Σιδηροπουλο να ειναι ασταματητος στην επιθεση κ τον Παπαχρηστο να ακολουθει,γυρισε το παιχνδι και εφτασε να προηγειτε μεχρι και 5 ποντους.Στο τελος το παιχνιδι πηγε στην ρουλετα των βολων με τον Σιδηροπουλο να εχει 4/4 στα τελευταια δευτερολεπτα και να δινει το προβαδισμα με 78-79,ομως στην τελευταια φαση και σε νεκρο  χρονο ο διαιτητης ανακαλυψε φαουλ και ο Φοινικας με 2/2 πηρε την νικη με 80-79.

Παραπανω υπαρχει βιντεο με την τελευταια φαση οπου ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.

Αξιζει να σημειωθει οτι ο Αμυντας αγωνιστηκε με σημαντικες απουσιες των Αδαμου και Ιωαννιδη,ενω τραυματιες αγωνιστηκαν και οι Σιδηροπουλος και Αθανασιαδης.Στα θετικα η πρωτη εμφανιση του Παπαχρηστου μετα απο τραυματισμο στον αστραγαλο.

Φοινικας Πτολεμαιδας-Αμυντας Σκοπιας : Δεκαλεπτα : 20-16- 37-32 - 56-49- 80-79

Αμυντας Σκοπιας (Δελεγκος Δ) : Τσιγλης 6, Μπιδικουδης 6 , Ζεγας 7 , Πινοπουλος 4 , Αθανασιαδης 2 , Σιδηροπουλος 36 , Δημητριου 2 , Παπαχρηστος 16 ,Φωστηροπουλος,Θεωφανιδης,Χλωρος.

Επομενη αγωνιστικη με το Βατερο στο Δακ Φλωρινας το Σ/Κ 17/18 Ιανουαριου .